FOTO 2 bis

ORIGENS. COMUNITAT I TERRITORI.

Projecte en actiu, des de l’any 2018, executat en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alzira, la Fundació CEPAIM i la ONG El Norte Perdido.

Formació teórico-pràctica en agroecologia, destinada a persones residents a la ciutat.

Actualment es treballen les parcel·les ubicades als Horts Comunitaris d’Alzira, tant per a realitzar les activitats formatives, com per obtindre productes hortícoles sans i sostenibles d’autoconsum.

SOBERANA – GENT. EL MENJAR COM EINA DE CANVI PERSONAL I SOCIAL

Projecte de caràcter mensual, iniciat a l’any 2020, executat amb col·laboració amb l’Ajuntament d’Alzira.

S’oferta com a un curs d’enriquiment personal, per aprendre a millorar els hàbits i recursos alimentaris bé individuals ó familiars.

ESCOLETA AMBIENTAL

Programada per a períodes vacacionals – Pasqua, Nadal, estiu… – dirigits a xiquets i xiquetes en edat escolar (4-11 anys), realitzats fonamentalment a la ciutat d’Alzira.

Es programen per tant d’apropar als i les participants els diferents recursos locals per tant d’aprendre un oci didàctic, a l’aire lliure i respectuós amb l’entorn.

Es plantegen activitats diverses, des d’experiments agroecològics fins a l’horticultura o l’artesania.

PEA “ARRELS I FRUITS”

Desenvolupades al llarg del curs escolar 2018-2019 a la ciutat d’Alzira, a 6 Centres Educatius amb horari lectiu de jornada continua.

Un PEA es definix com un Programa d’Educació Ambiental, i per tant es composa de diferents temàtiques, sent la permacultura i el reciclatge dos dels principals eixos.

FOTO 3
DEIXALLES(1)

PROGRAMA RESPONSABILITAT SOCIO-AMBIENTAL: “DEIXALLES DOMÈSTIQUES I AGROCOMPOSTATGE”

Jornades realitzades a l’entitat local La Barraca d’Aigües Vives, gràcies al cofinançament de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

Es van estructurar en xerrades informatives al voltant dels RSU (residus sòlids urbans), tant des de la conscienciació com des de l’acció ciutadana per tant de solventar-los. Es va acompanyar a les persones participants en el procés d’agrocompostatge domèstic.

PROGRAMA RESPONSABILITAT SOCIO-AMBIENTAL “BON VEÏNAT”

Jornades realitzades a l’entitat local La Barraca d’Aigües Vives, gràcies al cofinançament de la Diputació de València (Servei de Transparència, Govern obert i Participació.

Es van realitzar accions informatives respecte a aquelles temàtiques socio-ambientals més importants: cremes agrícoles, plagues forestals, animals domèstics, #stopalfoc i reciclatge de resiuds.

FOTO 4
FOTO 5

JORNADES I EVENTS

La mera execució d’accions, projectes i programes no és suficient per a nosaltres. Les bones experiències i pràctiques s’han d’apropar a la comunitat local, compartir-les i així aprendre unes d’altres.

Amb aquest pensament, havem organitzat diferents jornades i events públics, tant per fer visibles iniciatives ja en marxa; com per crear-ne d’altres noves.

El que hem fet

Alguns dels nostres projectes ja han finalitzat, i d’altres continuen encara actius. Podem esmentar alguns dels objectius i metes comunes que havem assolit amb cadascuna de les nostres accions, com ara:

ÈXIT 1 - FORMACIÓ DE PERSONES EN SITUACIÓ DE VULNERABILITAT
100%
ÈXIT 2 - MILLORA DE LA SEGURETAT ALIMENTÀRIA
70%
ÈXIT 3 - CONSCIENCIACIÓ DE NOVES GENERACIONS EN L’ÀMBIT ECOSOCIAL
60%
ÈXIT 4 - RESPONSABILITAT SOCIO-AMBIENTAL DE LA CIUTADANIA
90%
ÈXIT 5 - DISSENY I MILLORA D'ESPAIS I PARCEL·LES
80%

Contacta amb nosaltres per a saber més