“Una sola bellota puede crear un bosque” (Ralph Waldo)

QUÈ ÉS L'EDUCACIÓ ECOSOCIAL?

FOTO14 bis

“SHINRIN YOKU”

AGENDA 21 ESCOLAR I/Ó UNIVERSITÀRIA

PROPOSTES LÚDICO-FORMATIVES

“SHINRIN YOKU”

Terme acunyat en 1982 per Akiyama Tomohide, va ser una pràctica implantada per la mateixa Agència Forestal del Japó, i que a dia de hui practiquen més de dos milions de japonesos al voltant d’uns 50 boscos nacionals.

El terme “SHINRIN YOKU” es pot traduïr literalment com “absorbir l’atmòsfera del bosc”.  Per tant, les activitats que es poden englobar baix aquesta pràctica són nombroses: des de la realització d’una activitat física vinculada a l’entorn natural, fins a la planificació d’estàncies i jornades de més d’un dia de duració.

Siga quina siga la pràctica escollida, és realment important disfrutar-la en la totalitat dels sentits, acompanyades per persones coneixedores de l’entorn que ens acompanyen en eixe procés de disfrutar amb tots i cadascun dels sentits.

FOTO 15
FOTO 16

AGENDA 21 ESCOLAR I/Ó UNIVERSITÀRIA

L’Agenda 21 és l’eina proposada per l’ONU, després de la Cimera de la Terra (1992), per assolir objectius i dissenyar estratègies en vista d’un avanç de la societat cap a un vertader desenvolupament sostenible.

Podriem dir que foren les primeres passes cap a l’actual Agenda 2030, d’Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Es tracta d’una eina molt potent per a vehicular l’ambientació curricular i la sostenibilització dels centres educatius.

Mitjançant la creació d’un Comité Ambiental del Centre, es planifica un acompanyament i assesorament del procés d’implantació, i anàlisi dels resultats.

PROPOSTES LÚDICO-FORMATIVES

Tot i que els anteriors apartats es podrien incloure dins d’aquesta proposta, l’element diferenciador d’aquestes activitats és la priorització de la part lúdica, i la programació de les mateixes en jornades i events grupals, familiars i comunitàries.

Mitjançant el joc, es poden transmetre i adquirir valors i comportaments diaris eco-responsables.

Escoletes d’Estiu, Activitats extraescolars, Itineraris interpretatius… Són alguns exemples d’aquest tipus d’activitas que es poden proposar i adequar de manera personalitzada.

FOTO 17

Contacta amb nosaltres per a saber més